Hämeenlinna 400.00 € (Laskuerät: 2) to 16:00–17:30 Ilmoittautuminen alkaa: 7.8.2024 klo 16:00

Laulu taso 2, jatkokurssi (rytmimusiikki); opintopistekurssi (8 op)

Syyslukukausi: 5.9.–28.11.2024 (kertoja: 12)
Kevätlukukausi: 9.1.–10.4.2025 (kertoja: 13)

Laulukurssi sinulle, joka olet käynyt laulutunneilla jo useamman vuoden. Olet suorittanut tason 1 ja koonnut jo ohjelmistoa toista tasosuoritusta varten. 

Tavoitteena on 30 laulun ohjelmisto, josta valitaan 5 erityylistä laulua esitettäväksi kokonaisuudeksi. Saat esityksestä laulunopettajilta kannustavan palautteen, joka keskittyy vahvuuksiisi ja kehitettäviin asioihin. Halutessasi suoritus voidaan viedä verkossa olevaan henkilökohtaiseen opintopolkuusi. 

Kurssiin kuuluu 3×30 min. säestysharjoitukset pianistin kanssa sekä suoritustilaisuus. Edeltävät suoritukset Laulu 1 ja musiikin perusteet 2 esim. kansalaisopistossa tai musiikkiopistossa tai vastaavat taidot

Lisätiedot

Kurssi siirtyy tarvittaessa etäopetukseen. Ei kokoonnu vko 42 ja 9.

Osaamistavoitteet

1. Kehittää laulun perustekniikkaansa monipuolisesti. 

2. Osaa työstää laulutunneilla ja itsenäisesti monipuolista lauluohjelmistoa, esitettäviä kappaleita ja lopuksi taidonnäytteessä esitettävää laulukokonaisuutta.

3. Kokoaa yhdessä opettajansa kanssa 30 laulua käsittävän ohjelmiston eri tyylisistä lauluista. 

4. Osaa laulaa vähintään kolmea eri rytmimusiikin tyylilajia niille ominaista rytmiikkaa, fraaserausta ja äänenkäyttötapoja käyttäen. 

5. Esittää 5 laulua käsittävän kokonaisuuden eri tyylilajeissa. On perehtynyt laulaen viiteen tyylilajietydiin.

6. Työskentelee yhdessä säestäjän ja/tai bändin kanssa. Osaa kertoa bändille kappaleen rakenteen ja antaa kappaleelle tempon.

Arviointi

1. Osaa tutkia kehonsa ja hengityslihaksistonsa käyttöä laulutapahtumassa ja tulkita opettajan antamia ohjeita. Oppii äänensä eri rekistereiden hallintaa ja äänenkäyttötapoja sekä kehittää äänensä soivuutta. Palauttaa mieleen tunneilla opittuja asioita ja toistaa niitä itsenäisesti harjoitellessaan. 

2. Keskustelee lauluista, joita harjoittelee ratkaisten teknisiä ja tulkinnallisia asioita. Harjoittelee säännöllisesti ja osaa asettaa tavoitteita omalle opiskelulleen. Hankkii kokemusta eri tyylilajeihin sopivista laulutavoista ja estetiikoista. 

3.Tutustuu uuteen lauluun nuottikuvan ja/tai kuuntelun pohjalta itsenäisesti ja toistaa sen laulutunnilla äänenkäytöllisen ja tulkinnallisen työskentelyn lähtökohtana. Toistaa laulua tarpeellisen määrän saadakseen sen lauluteknisesti ja tulkinnallisesti esityskuntoon. 

4.Tutkii eri tyylilajien rytmiikkaa, fraseerausta ja äänenkäyttötapoja sekä osaa hahmottaa näitä kuulonvaraisesti ja/tai nuottikuvaa soveltaen. 

5.Hallitsee esiintymistilanteen ja esittää laulut terveellä laulutekniikalla. Tuottaa musiikillista ja sisällöllistä tulkintaa tyylilajin erityispiirteiden ja laulutekstin pohjalta. 

6.Osaa kertoa kappaleen rakenteesta ja antaa kappaleelle tempon. Ottaa käytäntöön oppimansa asiat ja suhteuttaa oman työskentelynsä kokonaisuuteen musisoidessaan yhdessä toisten muusikoiden kanssa.

Kurssi nro: 1101137
Opettaja: Johanna Laukkanen
Opetuspaikka: Vanajaveden Opisto, lk 1507 Sointu, Jaakonkatu 28 Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Laskuerät: 2
Erä 1/2: 200.00 €
Erä 2/2: 200.00 €