Ajankohtaista

Koulurauhajuhla jätti hyvän mielen

23.9.2024

Vuoden suunnittelutyö huipentui, kun valtakunnallinen koulurauha julistettiin 28.8. Seminaarin koululla Hämeenlinnassa. Lammin lukiolla oli kunnia olla mukana suunnittelutyöryhmässä viiden opiskelijan ja kahden opettajan voimin.

Lukiolaisten vastuulla oli tehdä MLL:n sivustolle koulurauha-aiheisia tehtäviä. Tänä vuonna he tekivät sanasokkelon, muistipelin, Kahootin ja Välituntileikkejä kouluihin -tehtävävihkon, johon he keräsivät erilaisten leikkien ohjeita.

Tilaisuudessa nähtiin hämeenlinnalaisten koululaisten hienoja esityksiä ja kuultiin tähtiartisti Robin Packalenin hittejä. Myös tasavallan presidentti Alexander Stubb toi tervehdyksensä henkilökohtaisesti. Juhla striimattiin suorana YLE Areenassa, ja tallenne on nähtävissä lukuvuoden loppuun asti.

Juhlan jälkeen presidentti käveli nuorten kanssa läpi Hämeenlinnan Raatihuoneelle, jossa vietettiin kiitostilaisuutta. Erityisen jännittävä kiitostilaisuus oli Leevi Ruuskaselle, joka pääsi istumaan samaan pöytään presidentin kanssa. Leeviä muun muassa haastateltiin Ylen tekemään striimiin.

Lukiolaiset Pihla Koskinen, Milla Koskinen, Mikko Karhu, Jonna Kantola ja Leevi Ruuskanen pitivät juhlan ohjelmaa onnistuneena ja olivat tyytyväisiä tekemäänsä työhön.

–Työryhmässä olo avasi minulle aivan uusia maailmoja, opin somemaailmasta, haastattelujen tekemisestä ja tapahtuman järjestämisestä, Leevi Ruuskanen kertoo.

Pihla Koskinen oli tyytyväinen juhlan ohjelmaan ja totesi sen tiivistävän hyvin, mistä koulurauhasta on kyse: – Kaikkien pitää saada olla vapaasti oma itsensä.

Teksti Outi Eresmaa-Silvonen ja Kirsi Saarikko

Sivua päivitetty 24.9.2024 kello 11:06

Uusimmat uutiset

Menneisyys heräsi eloon

Lammilla asuneet menneisyyden hahmot vierailivat Hakkalan koulussa ja Lammin lukiossa. Hahmot ovat olleet todellisia lammilaisia henkilöitä, ja heitä haluttiin esitellä […]

Lue lisää

24.9.2024

Koulurauhajuhla jätti hyvän mielen

Vuoden suunnittelutyö huipentui, kun valtakunnallinen koulurauha julistettiin 28.8. Seminaarin koululla Hämeenlinnassa. Lammin lukiolla oli kunnia olla mukana suunnittelutyöryhmässä viiden opiskelijan […]

Lue lisää

23.9.2024

Lammin lukion kevään ylioppilaat

Kevään 2024 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu 14.5.2024. Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Forsström TomasHoppania MatleenaJussila SimoJärvinen MiikaKajuutti AinoKatajamaa MiinaKervinen NiiloKoskinen OonaKärkkäinen […]

Lue lisää

14.5.2024