Täältä löydät tietoa, jos tarvitset tukea opiskelussasi. Ota rohkeasti yhteyttä, jos siltä tuntuu!
Anna-Leena Mäkinen
puh. 040 8682 114, anna-leena.makinen@kktavastia.fi, tavoitettavissa myös Wilma-viestillä
Erityisopettaja palvelee lukiolaisia kaikissa oppimiseen sekä lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksiin liittyvissä asioissa. Yksilölliseen lukitestiin kannattaa hakeutua, jos on syytä epäillä lukivaikeutta. Tällöin opiskelijan on mahdollista saada erityisopettajalta ja aineenopettajilta tukea mahdollisissa oppimisen ongelmissa. Lukivaikeus voidaan huomioida myös lukio-opintojen aikana ja ylioppilaskirjoituksissa. Opiskelijan on mahdollista saada esimerkiksi lisäaikaa (2h) koetilanteissa. Muita mahdollisia erityisjärjestelyjä ovat mm. erillinen koetila ja oikeus suurentaa kirjasinkokoa.
Jatko-opintosuunnittelussa arvioidaan myös lukivaikeuden tai muun vastaavan seikan vaikutusta opiskelupaikan valintaan.
Piritta Salo
puh. 050 9110 941, piritta.salo@omahame.fi
Kuraattoriin voit ottaa yhteyttä menemällä vastaanotolle tai myös puhelimitse, sähköpostitse tai lähettämällä Wilma-viestin. Koulukuraattorin kanssa voit keskustella mm. omaan elämään liittyvistä tilanteista ja opiskelun etenemisestä sekä opintojen tukimuodoista. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Kuraattori on oikea henkilö myös silloin, kun opiskelu ei motivoi ja mielessäsi on opintojen keskeyttäminen tai alan vaihto. Opiskelijoiden huoltajat voivat myös ottaa yhteyttä kuraattoriin.
Vastaanottotila sijaitsee opiskelijoiden hiljaisen työtilan vieressä, 1. kerroksessa.
Terveydenhoitaja Marja Järvinen
puh. 050 5529 417, marja.jarvinen@omahame.fi
on tavattavissa koululla joka päivä. Vastaanotto on ajanvarauksella. Ajan voit varata puhelimitse, Wilman kautta, sähköpostitse tai käymällä. Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle pääsee terveydenhoitajan kautta.
Kaikki lukiolaiset käyvät terveystarkastuksessa lukion aikana kerran. Terveystarkastus tehdään lukion toisen opiskeluvuoden aikana. Tyttöjen terveystarkastus sisältää käynnin terveydenhoitajalla ja tarpeen mukaan myös lääkärillä käynnin. Tyttöjen terveystarkastukset toteutetaan syksyn ja alkukevään aikana. Poikien terveystarkastukset ajoittuvat kevätlukukauteen. Poikien kohdalla terveystarkastus on myös lakisääteinen kutsuntatarkastus, joka sisältää käynnin sekä terveydenhoitajalla että lääkärillä. Muuten terveydenhoitopalveluja tarjotaan opiskelijoiden tarpeiden mukaan.
Hammashoito 18-vuotiaaksi asti tapahtuu samassa hammashoitolassa, jossa opiskelija on käynyt yläkoulun 9. luokalla. Hammashoito muuttuu maksulliseksi opiskelijan täyttäessä 18 vuotta.
Psykologi Elina Lewandowski
puh. 050 4699 023, elina.lewandowski@omahame.fi
Psykologin kanssa voit keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista, opiskelukyvystä tai jaksamisesta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Psykologin vastaanotolle on mahdollista päästä lukion terveydenhoitajan tai kuraattorin kautta. Opiskeluhuollon psykologin vastaanottohuone on koululla.
Etsivä nuorisotyö on lakisääteinen palvelu, jonka tavoitteena on auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria arjen asioissa. Etsivän nuorisotyön palveluihin ohjaavat koulun opiskelijahuollosta vastaavat henkilöt sekä rehtori.
Ohjaamo Stage Hämeenlinna kokoaa alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettuja palveluita yhteen paikkaan tavoitteenaan helpottaa palveluiden saamista ja tulevaisuuden suunnan löytämistä.
Ohjaamossa saa monipuolisia palveluita ilman ajanvarausta, mutta tarvittaessa myös ajanvarauksella. Myös nuorten huoltajat ja läheiset voivat olla yhteydessä Ohjaamoon. Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia. Ohjaamo on esteetön sekä helposti saavutettava, joten kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus päästä Ohjaamolle sekä tavoittaa sen palvelut.
Sivua päivitetty 10.1.2025 kello 10:55