Kaurialan lukiolla, tai oikeastaan Hämeenlinnan tyttölyseolla, on tarjoiltu kouluruokaa 1952 vuodesta alkaen. Oppilaat maksoivat ruoasta kohtuullisen summan kuukausittain, ja raha tuotiin opettajalle luokan eteen. Ruokailu oli oppilaille pakollinen, ellei asunut koulun lähellä ja käynyt kotona syömässä.
Ruokailu tapahtui aluksi luokissa ja vuodesta 1954 alkaen juhlasalin alla olevassa ruokasalissa ja pienessä ruokalatilassa, joka sai nimekseen Walhalla. Ruoka tuotiin Mensa Oy:n ruokatehtaalta rautatieaseman vierestä autoilla ämpäreissä. Ennen aterian alkua ruoka siunattiin ja jälleen ruoan päätteeksi kiitettiin ateriasta rukouksella. Opettajat valvoivat ruokailua, että ruokaa otettiin riittävästi ja lautanen syötiin tyhjäksi.
1920-1940 lukujen ruokalista oli varsin yksinkertainen:
Maanantaina perunasoppaa.
Tiistaina ohraryynivelliä.
Keskiviikkona klimppisoppaa.
Torstaina hernekeittoa.
Perjantaina ruispuolukkapuuroa.
Lauantaina ohraryynivelliä.
Ruokalista 1950-luvulla näytti esimerkiksi tältä:
MA Makaronivelli
TI Maitokaalia
Ke Ruispuolukkapuuro
To Hernekeitto
PE Lihapullakeitto
LA Liha-perunakeitto
Lisäksi oma maito ja leipä
Ennen 2000-lukua koulujen ruokalistoilla oli vielä seuraavia ruokia: maksalaatikko ja maksamakkara, veriletut, ruispuuro ja tillilihaa. Salaatit ja kasvisruoka tulivat yleisiksi 2000-luvulla. Monessa koulussa vakiintuivat kasvisruokapäivät.
Lukioissa aloitettiin maksuttoman kouluruoan tarjoaminen vuonna 1988. Kaurialan lukio tarjoaa opiskelijoille myös maksuttoman aamupuuron ja kannustaa valitsemaan monipuolisen aterian kauppareissujen sijaan.
Sivua päivitetty 22.3.2024 kello 19:43
Kemian lehtorimme Paula Perkkalaisen koordinoima ranskan ja kemian opintoja integroiva yhteisprojekti kestävän kehityksen teemoista teki kevätlukukaudella 2022 opintomatkan ja vierailuun […]
Opettajamme Johannes Kellomäki ja Lasse Ahva opiskelivat toukokuussa 2023 digitaalista tarinankerrontaa Erasmus+ -täydennyskoulutuskurssilla Lissabonissa. Kurssi sisälsi monipuolisia kuvaustehtäviä ja pedagogisia […]