Koulutuksen tavoitteena on edistää kuljettajien työturvallisuutta yhteisillä työpaikoilla toimittaessa. Koulutuksessa opitaan tunnistamaan työympäristön vaaroja ja miten työsuojelu toimii yhteisellä työpaikalla, omat sekä yhteisellä työpaikalla toimivien osapuolten roolit ja vastuut. Koulutus ohjaa kuljettajia tunnistamaan ja arvioimaan ennakoivasti työturvallisuuteen liittyviä riskejä sekä kuormitustekijöitä ja siten ennaltaehkäisemään vahinkojen syntymistä.
Ammattiautoilijan työturvallisuuskoulutuspätevyys ja ammattipätevyysmerkintä ovat voimassa viisi vuotta.
Koulutuksen suorittaneella on perusvalmiudet omaksua työpaikka- ja työtehtäväkohtainen perehdyttäminen, perustiedot työympäristön vaarojen tunnistamiseen sekä tiedot työsuojelun yleisistä periaatteista ja yhteistoiminnasta yhteisellä työpaikalla. Koulutus on tarkoitettu erityisesti yhteisillä työpaikoilla töitä tekeville henkilöille.
Koulutus kestää 7 tuntia ja sen jälkeen on tentti. Koulutuksen hyväksyttävästä suorittamisesta myönnetään työturvallisuuskortti mobiilikorttina, joka on voimassa viisi vuotta.
Koulutus on tarkoitettu tulitöitä tekeville, tulitöistä vastaaville ja tulitöitä vartioiville henkilöille. Koulutus sisältää luento-osuuden, kirjallisen kokeen ja sammutusharjoituksen. Koulutuksen suoritettuaan henkilö saa tulityökortin, joka oikeuttaa tekemään kaikkia tulitöitä tai myöntämään tulityöluvan seuraavat viisi vuotta.
Trukkiturvallisuuskoulutus soveltuu hyvin jo kokeneille trukkikuljettajille kertauksena sekä myös aloitteleville kuljettajille. Kurssiin on mahdollisuus lisätä trukkiajoharjoittelua eri veloituksella. Trukkikoulutuksessa käsitellyt asiat tähtäävät turvallisten työtapojen oppimiseen ja niiden merkityksen ymmärtämiseen.
Koulutus ei poista työnantajan velvoitetta. Työnantajan on varmistettava, että henkilö on saanut asianmukaisen trukkiopastuksen trukinkuljettamiseen ennen ensimmäistä koneen käyttöä ja annettava koneiden ja laitteiden käyttöön kirjallinen lupa. (VNA 1101/2010).
Työskenteletkö kahvilassa, ravintolassa tai huoltoasemalla, jossa myydään alkoholia? Anniskelupaikan vastaavalta tai hänen sijaiseltaan vaaditaan anniskelupassia. Tällä koulutuksella ja testillä osoitat hallitsevasi alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Hyväksytysti suoritetusta testistä sinulle myönnetään alkoholilain (1102/2017) 57 §:ssä ja 58 §:ssä tarkoitettu todistus eli anniskelupassi. Anniskelupassi antaa pätevyyden toimia vastaavana hoitajana anniskelupaikoissa.
Jos sinulla on säännökset jo hallinnassa, voit osallistua ja tehdä pelkän kokeen.
Elintarvikealan työtehtävissä työntekijän täytyy osata käsitellä elintarvikkeita turvallisesti ja hygieenisesti. Henkilöllä täytyy olla hygieniapassi, jos hän työskentelee elin-tarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset
Jos sinulla on säännökset jo hallinnassa, voit osallistua ja tehdä pelkän kokeen.
Ikärajapassikoulutus antaa valmiudet toimia vastuullisesti myyntityössä, jossa on tärkeätä tunnistaa ostajan ikä voimassa olevien ikärajavalvottavien tuotteiden myynnissä. Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) ikärajapassitentin opiskelumateriaalissa käydään läpi eri tuoteryhmien ikärajoja sekä haastavia myyntitilanteita.
Ikärajavalvottuja tuotteita ovat esimerkiksi
Osaamisen myötä varmistetaan myös lakiin perustuva myynnin omavalvonta.
Koulutus on 2 päiväinen 16h. Kurssilla harjoitellaan erilaisia ensiavun aiheita. Tavoitteena on lisätä auttamisrohkeutta hätäensiapua vaativissa tilanteissa sekä arjen pienemmissä tapaturmissa. Ensiapukurssi EA1® –todistus on voimassa kolme vuotta.
Lupa- ja korttikoulutukset esite (pdf)