Koulutuksessa perehdytään tieto- ja viestintätekniikan perustehtäviin, kuten sovellusohjelmiin, tietoturvaan, järjestelmien käyttöönottoon ja asiakaspalveluun. Tukihenkilö antaa tietoteknistä apua tietokoneiden tai IT-palveluiden käyttäjille erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.
IT-tukihenkilönä työllistyt tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien työasemien, palvelimien sekä verkko- ja lisälaitteiden asentamiseen, ylläpitämiseen sekä virtualisointiin ja pilvipalveluihin. Työpaikkasi voi olla yksityisissä yrityksissä, julkisella sektorilla tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.
Koulutuksessa perehdytään tieto- ja viestintätekniikan perustehtäviin, kuten sovellusohjelmiin, tietoturvaan, järjestelmien käyttöönottoon ja asiakaspalveluun. Valokuitu- ja internetyhteyksien luomisen lisäksi opitaan myös toteuttamaan kiinteistöjen valvontajärjestelmäasennukset, laajakaista-asennukset sekä langattomien verkkojen asennukset. Asennustyön suunnittelu, toteutus, testaus ja raportointi sekä asiakkaan opastus kuuluvat tietoverkkoasentajan työhön.
Tietoverkkoasentajana työllistyt tietoverkkokaapelointien ja -laitteiden asennukseen yksityisissä yrityksissä, julkisella sektorilla tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.
Toteutussuunnitelma, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Kaksoistutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
HOKS ja opiskelupolut
Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista ja työvälineistä.
Hattelmalantie 8, F-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.