Koulutuskuntayhtymä Tavastian rakennusten pääasiallinen lämmitysjärjestelmä on kaukolämpö. Kahdessa rakennuksessa (F ja S) käytetään lisäksi aurinkosähköä ja I-rakennuksessa maalämpöä. Auringosta saatava lämpö on päästötöntä ja uusiutuvaa. Maalämpö on maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta aurinkoenergiaa. Ratasniityssä, jossa toimii rakennusala, lämmitys tapahtuu maakaasulla. Maakaasu on fossiilisista polttoaineista puhtainta, sillä sen palamisesta ei synny rikkiä tai raskasmetalleja.
Kiinteistöissä korvataan tekniikkaa vähäpäästöisemmäksi ja käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi. Saneerauksen, peruskorjauksen tai muun remontin yhteydessä muun muassa loisteputket vaihdetaan LED-valoiksi. Näin säästyy energiaa, mutta myös työn ja jätteen määrä vähenee, kun vaihtotarve on pienempi. Loisteputkien vaihtoväli on 2–5 vuotta kun LED-valoille käyttöikää luvataan 10–25 vuotta.
Hämeenlinnan koronatilanteen vuoksi oppilaitos on suljettu ja opetus järjestetään etänä verkon kautta. Opetuksen kannalta tilanne ei ole paras mahdollinen, mutta jotain hyvääkin siitä löytyy. Etäviikoilla säästyy energiaa automaattisesti. Opetuksessa käytettävät koneet ja laitteet eivät ole toiminnassa, valojen aikaohjelmat on ajastettu uudelleen ja ilmastointikoneet käyvät pääasiassa puolella teholla. Kaikkien kannalta kuitenkin paras ratkaisu on, että opiskelijat voivat palata takaisin lähiopetukseen heti kun se on turvallista.
Sivua päivitetty 23.3.2021 kello 09.53
Puhelimen käytön lyhyt historia Aloin käyttää perheen lankapuhelinta 1960-luvulla. Silloin lapsuuden perheessäni, kuten muissakin perheissä, lankapuhelin sijaitsi eteisessä puhelinpöydällä. Teini-ikäisenä […]
Koronakevään yksi tärkeä havainto oli huomata, kuinka tärkeitä työkaverit ovat. Vaikka vapaan jutustelun osuus työpäivästä on erittäin pieni, se on […]