Yleinen

Teknologiatiistai tutustutti teknologia-alaan

24.11.2021

Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin 24.11. Teknologiatiistai-tapahtuma, joka esitteli kone- ja tuotantotekniikan opiskelua sekä alan koulutus- ja työllisyysmahdollisuuksia. Teknologiatiistai on valtakunnallinen Teknologiateollisuuden järjestämä tapahtumapäivä, jonka tarkoitus on tuoda teknologia-alaa tutuksi ja tunnetuksi erityisesti alasta kiinnostuneille tulevaisuuden osaajille.

Tapahtumassa pääsi tutustumaan Tavastian kone- ja tuotantotekniikan opetustiloihin ja opiskelijoihin.

Tavastian Teknologiatiistain tapahtuma pidettiin Hattelmalantien kampuksen C-rakennuksessa, jossa myös kone- ja tuotantotekniikan opetustilat ovat. Tavastiassa voi opiskella kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa sekä koneistajaksi että levyseppähitsaajaksi.

Teknologiatiistaihin oli saapunut paikalle näytteilleasettajiksi useita isoja alan työnantajia, kuten Sako, SSAB, Kumera, Konecranes, Millog, Janavalo, Feon ja Patria, joka oli tuonut näytille myös panssaroidun 6×6 pyöräajoneuvon. Lisäksi mukana oli teknologia-alan koulutusta antavia oppilaitoksia ja henkilöstövuokrausyrityksiä.

Tavastia Koulutus Oy esitteli monia mahdollisuuksia, joita yrityksille on olemassa osaavaan työvoiman saamiseksi tai kouluttamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi rekrykoulutukset ja muut erilaiset lyhytkoulutukset sekä myös lupakorttikoulutukset.

Osaajille on kova tarve

Teknologia-alalla tarvitaan lisää ammattitaitoista työvoimaa. Monesta suusta päivän aikana kuului, että työvoimapula on todellista, ja esimerkiksi koneistajia kaivataan lisää useisiin yrityksiin. Myös sähköalan osaajille olisi kysyntää.

Yritykset koettavat löytää pätevää työvoimaa erilaisin keinoin, ja esimerkiksi Konecranesilla on alkamassa keväällä 2022 opintopolku toisen ja kolmannen vuoden tekniikan alan perustutkinto-opiskelijoille. Tutkinnon osat käsittävät 20-30 osp:n edestä opintoja ja harjoittelua Konecranesin tehtaalla Hämeenlinnassa.

HAMKin monipuolisesti liikkunut robotti herätti ihmetystä.

Tapahtumassa oli esillä myös erilaisia robotteja, jotka ovat osa tulevaisuuden työkulttuuria. Lisäksi Tavastian opiskelijat esittelivät 3D-tulostusta.

Päivän aikana tapahtumassa vieraili runsaasti Tavastian omia opiskelijoita, ja yritysten edustajat olivatkin tyytyväisiä päästessään kontaktoimaan opiskelijoita suoraan ja verkostoitumaan. Monella tapahtuma oli ensimmäinen live-tilaisuus pitkään aikaan.

Patrian 6×6 panssaroitu pyöräajoneuvo.

Teknologiatiistain yhteydessä järjestettiin myös KoulutusParkki-tapahtuma, jossa ohjeistettiin ja neuvottiin koulutuksista ja kouluttautumisesta kiinnostuneita henkilöitä pääsemään ja hakemaan opintojen pariin. Tarjolla oli tietoa muun muassa työllisyyden kuntakokeilusta, eri oppilaitosten koulutuksista sekä opintojen aikaisista etuuksista ja henkilökohtaista ohjausta sitä tarvitseville.

Sivua päivitetty 24.11.2021 kello 10.19

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024