Yleinen

Uudenlainen opetusmalli toi Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon Tavastialle!

11.9.2024

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2024 Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon. Tunnustus julkistettiin Tampereella järjestettävillä Logistiikka-messuilla 11.9.2024.

Vuoden 2024 Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon sai Ammattiopisto Tavastian Sisälogistiikan koulutusohjelma. Tuomaristo perustelee valintaa sillä, että palkittava on alallaan todellinen edelläkävijä, joka käyttää opetuksessa hyvin monipuolisesti erilaisia keinoja ja hyödyntää esimerkillisesti uuden teknologian tuomat mahdollisuudet.

Ammattiopiston sisälogistiikan osaamisalalla teoriaopetus ja käytäntö kietoutuvat tiiviisti yhteen. Oppimisympäristönä toimii Koulutuskuntayhtymä Tavastian keskusvarasto, jossa käsitellään henkilökunnan sisäisen verkkokaupan kautta saapuvia tilauksia. Opiskelijat pääsevät osallistumaan todellisiin logistisiin prosesseihin, kuten tavaran vastaanottoon, hyllyttämiseen, keräilyyn ja jakelukuljetuksiin.

– Koulutus on tiukasti ajan hermolla ja antaa opiskelijoille mahtavat valmiudet siirtyä työelämään. Tulevat varastoalan osaajat saavat jo opintojensa aikana käyttää uutta teknologiaa ja samanlaisia laitteita ja järjestelmiä, joita sisälogistiikan ammattilaiset eri yrityksissä hyödyntävät. Myös opettajien asenne, ammattitaito ja ammattiylpeys tekivät palkintoraatiin suuren vaikutuksen, kertovat LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajat Jussi Peltola ja Pekka Molarius.

– Saamamme Sisälogistiikan innovaatio -palkinto on hieno tunnustus kehitystyöllemme ja rohkeille ratkaisuillemme opetuksessa. Olemme ylpeitä siitä, että ideamme ovat luoneet koulutusohjelman, joka valmistaa opiskelijat alan tarpeisiin. Palkinto kannustaa meitä jatkamaan innovointia ja kehittämään opetusta entistä paremmaksi, toteaa Tavastian sisälogistiikan lehtori Janne Hakala.

Ammattiopisto Tavastia on monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain yli 4 000 opiskelijaa. Turengin toimipisteessä tapahtuvaan sisälogistiikan opetukseen on kehitetty nykyistä toimintamallia vuodesta 2018 alkaen, ja ajan mittaan keskusvaraston toiminta on kokonaisuudessaan siirtynyt täysin opiskelijoiden voimin hoidettavaksi.

Vuosittain jaettavan Sisälogistiikan Innovaatiopalkinnon tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä palkitsemalla alan osaajia.

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaista hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on yli 5 000 henkilöjäsentä ja noin 350 yritys- ja yhteisöjäsentä. www.logy.fi

Sivua päivitetty 13.9.2024 kello 15.04

Uusimmat uutiset

Työpaikkaohjaajille koulutusta monikulttuurisuudesta

Monikulttuurisuusosaamista työpaikkaohjaajille -koulutuksen osallistujat keskustelivat innokkaasti työelämän monimuotoisuudesta, kieli- ja kulttuuritietoisuudesta sekä vieraskielisten opiskelijoiden ohjaamisesta ja arvioinnista. Yhä useampi, noin […]

Lue lisää

18.9.2024

Uudenlainen opetusmalli toi Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon Tavastialle!

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2024 Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon. Tunnustus julkistettiin Tampereella järjestettävillä Logistiikka-messuilla 11.9.2024. Vuoden […]

Lue lisää

11.9.2024

Asiantuntijaryhmä tiivistää monikulttuurisuustoimijoiden yhteistyötä

Ammattiopisto Tavastiassa toimii monikulttuurisuusasiantuntijaryhmä, jonka tehtäviä ovat maahanmuuttaneiden koulutuksen kehittäminen ja ennakointi. Verkosto kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa. Torstain 5.9. kokoontumisessa […]

Lue lisää

6.9.2024