Yleinen

Asiantuntijaryhmä tiivistää monikulttuurisuustoimijoiden yhteistyötä

6.9.2024

Ammattiopisto Tavastiassa toimii monikulttuurisuusasiantuntijaryhmä, jonka tehtäviä ovat maahanmuuttaneiden koulutuksen kehittäminen ja ennakointi. Verkosto kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa.

Opinto-ohjaaja Marko Salakari ohjeistaa monikulttuurisuustyön toimijoita hakeutumisasioissa.

Torstain 5.9. kokoontumisessa Ammattiopisto Tavastialla kuultiin rehtori Heini Kujalalta ajankohtaiskuulumisia ja käsiteltiin vieraskielisten opiskelijoiden määriä, hakeutumista ja hakuprosesseja eri koulutuksiin. Lisäksi kokoontumisessa kuultiin Kotokunnan vastaanottokeskuksen ja alaikäisyksikön toiminnasta, saatiin ajankohtaisia kuulumisia työhallinnon uudistuksista, ideoitiin Oppien osallisuuteen ESR-hankkeen henkilöstökoulutuksia ja käsitteltiin työelämän antamaa palautetta VIERKO-hankkeen kyselyn pohjalta. 

Kokouksissa on innostuneita osaajia maahanmuuton ja monikulttuurisuuden teemoissa toimivista organisaatioista. Nyt koolla oli edustajia Hämeenlinnan seudun kuntakokeilusta ja kansainvälisistä palveluista, Te-toimistosta, Kotokunnan yksiköistä, Hämeenlinnan kaupungin peruskouluista, Hämeen Setlementistä ja eri puolilta Tavastian organisaatiota. 

Yhteistyö toimii aidosti, mikä näkyy esimerkiksi isoina vieraskielisten opiskelijoiden ja hakijoiden määrinä. Osaaminen on monipuolista, kun toimitaan yhteiseen suuntaan yli organisaatiorajojen. Samoja kysymyksiä pohditaan useimmissa organisaatioissa, ja kokoontumiset mahdollistavatkin yhteisten ratkaisujen löytämisen.

Monikulttuurisuustoiminnalla on jo pitkät perinteet. Ryhmää vetää jo kahdeksattatoista vuotta Ammattiopisto Tavastian monikulttuurisuuskoordinaattori Tiina Alhainen.

– Nämä kokoukset ovat työn suolaa. Innostus, yhteiset tavoitteet, luottamuksen rakentaminen ja yhteistyön tiivistäminen toimivat, vaikka verkostoissa väki vaihtuu. Yhdessä on hyvä tehdä vieraskielisille opiskelijoille koko ajan parempaa koulutusta, kertoo monikulttuurisuuskoordinaattori Alhainen.

Kokoontumisessa oli aikaa myös rennommalle keskustelulle ja kahvittelulle. Vegaaniset mustikkamuffinssit kruunasivatkin iloisen ja ratkaisukeskeisen kokouksen. Ryhmä kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa ja odottaa jo seuraavaa kokoontumistaan.

Sivua päivitetty 6.9.2024 kello 15.06

Uusimmat uutiset

Työpaikkaohjaajille koulutusta monikulttuurisuudesta

Monikulttuurisuusosaamista työpaikkaohjaajille -koulutuksen osallistujat keskustelivat innokkaasti työelämän monimuotoisuudesta, kieli- ja kulttuuritietoisuudesta sekä vieraskielisten opiskelijoiden ohjaamisesta ja arvioinnista. Yhä useampi, noin […]

Lue lisää

18.9.2024

Uudenlainen opetusmalli toi Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon Tavastialle!

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2024 Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon. Tunnustus julkistettiin Tampereella järjestettävillä Logistiikka-messuilla 11.9.2024. Vuoden […]

Lue lisää

11.9.2024

Asiantuntijaryhmä tiivistää monikulttuurisuustoimijoiden yhteistyötä

Ammattiopisto Tavastiassa toimii monikulttuurisuusasiantuntijaryhmä, jonka tehtäviä ovat maahanmuuttaneiden koulutuksen kehittäminen ja ennakointi. Verkosto kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa. Torstain 5.9. kokoontumisessa […]

Lue lisää

6.9.2024