Yleinen

Vaihteleva työ kiehtoo kuljetusalalla

17.11.2020

Atte Riippi kuorma-auton ratissa.
Atte Riippi kuorma-auton ratissa.

Atte Riippi opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa logistiikan perustutkintoa ja valmistuu ensi keväänä yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Kolmannen vuoden opiskelijalla alavalinta oli selvä alusta saakka.

– Meillä on koko suku oikeastaan rekkakuskeja, ja isällä on oma kuljetusalan yritys. Nytkin ajelen kuormaa kohti Kouvolaa, kertoo Riippi puhelimitse haastatteluhetkellä.

Riippi on suorittanut opinnoistaan ison osan oppisopimuksella ja tehnyt koulun ohella myös töitä.

– Olen ollut isän firmassa nyt melkein vuoden oppisopimuksella, ja sitä ennen työskentelin 14-vuotiaasta saakka kiinteistöpalveluyrityksessä muutaman päivän viikossa niin, ettei koulu kärsinyt, Riippi kertaa.

Pian Riippi palaa kuitenkin lähiopetukseen, sillä perustutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnon osat (YTO-opinnot) on vielä suorittamatta.

– Minun piti käydä tekemässä ne keväällä, mutta kun korona laittoi koulun ovet kiinni, niin jatkoin töissä. Nyt onkin vähän jo kiire YTO-opintojen kanssa, mutta tavoitteena on hoitaa ne tammikuussa, Riippi naurahtaa.

Edessä ovat vielä myös yhdistelmäajoneuvon ajokorttiin oikeuttavat teoriakoe ja inssiajo.

Intti ja sukupolvenvaihdos edessä

Valmistumisen jälkeen Atte Riippiä odottaa asepalveluksen suorittaminen ja sen jälkeen työskentely isän firmassa. Tulevaisuutta on mietitty jo tarkkaan.

– Veli on myös kuljetusalalla, ja hänen kanssaan on pohdittu, että isän yrityksessä voitaisiin tehdä sukupolvenvaihdos ehkä viiden vuoden kuluttua. Firmassa on tällä hetkellä 13 työntekijää ja 12 autoa, joten hommaa riittää, Riippi uskoo.

Kuljetusalalla Riippiä kiehtoo erityisesti monipuolinen työnkuva.

– Päivät eivät koskaan ole samanlaisia, ja keikkoja tulee nopeallakin aikataululla. Vapaus tehdä asioita omalla tavallaan on myös hyvä juttu, mutta toisaalta työaikoja ei koskaan voi tietää etukäteen täysin, Riippi miettii.

Logistiikka-alan opintoja pohtivalle Riipillä on selkeä viesti.

– Tämä on kiva ala opiskella, sillä samalla voi ja kannattaa tehdä töitä. Alalla oppii koko ajan kaikenlaista uutta, hän kannustaa.

 

Hae opiskelemaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi nyt! Hakuaikaa on 31.1.2021 saakka, koulutus alkaa 15.3.2021. Katso lisää täältä.

Sivua päivitetty 17.11.2020 kello 09.03

Uusimmat uutiset

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024

Vaikka arvot ovat erilaiset, silti ystävyys voi olla yhtä syvää

Rasismin vastaiseen viikkoon liittyen opiskelijoilta kerättiin tiistaina 19.3. keskustellen ja anonyymillä kyselyllä ajatuksia rasismiin puuttumisesta, eri kulttuureista olevista kavereista ja […]

Lue lisää

27.3.2024