Yleinen

Työelämän edustajat Tavastiaan tutustumassa

26.9.2019

Työelämäyhteistyö on tänä päivänä Ammattiopisto Tavastialle ja ammattiin opiskeleville todella tärkeää. Ammatillisen koulutuksen reformin myötä oppiminen tapahtuu yhä enemmän työpaikoilla, ja opiskelijat antavat näyttöjä osaamisestaan opettajien ja koulun sijaan työelämässä.

Ensimmäistä Tavastia tutuksi työelämälle -tapahtumaa vietettiin keskiviikkona 25.9.2019. Tapahtuman myötä haluttiin tuoda nykyaikaista ammatillista koulutusta tutummaksi ja kertoa tarkemmin, mitä opettajien ja opiskelijoiden arki tänä päivänä on.

Työelämätapahtuma alkoi Hattelmalantien kampuksella aamiaisella ja Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujalan katsauksella avainlukuihin ja opiskelun moniin muotoihin. Perinteisen peruskoulunsa päättäville suunnatun yhteishaun lisäksi opiskelemaan voi hakea kuka tahansa jatkuvassa haussa ympäri vuoden, ja tutkintoa voi suorittaa myös oppi- tai koulutussopimuksella. Myös erilaiset työvoimakoulutukset ja täydennyskoulutukset ovat nykyään arkipäivää lupa- ja korttikoulutusten rinnalla.

Aamiaisen jälkeen tapahtuman osallistujat lähtivät matkailualan opiskelijoiden johdolla kiertämään kampusaluetta ennakkoon valitsemansa reittien mukaisesti. Mukana kierroksilla olivat myös osastojen koulutuspäälliköt, jotka kertoivat oman alansa opiskelusta ja esittelivät opetustiloja. Kierroksilla nähtiin työn touhussa olevia opiskelijoita ja opettajia. Nykyaikaiset ja erityisesti juuri remontoidut opetustilat kirvoittivat osallistujilta hämmästyneitä positiivisia kommentteja. Iltapäivällä tapahtuma jatkui vielä Turengin yksikössä, jossa osallistujat pääsivät tutustumaan logistiikka-alan opetukseen.

Tavastia tutuksi työelämälle -tapahtumasta aiotaan tehdä perinne, joten työelämän edustajilla on jatkossakin mahdollisuus päästä tutustumaan ammatillisen koulutuksen arkeen. Ollaan kuitenkin yhteydessä puolin ja toisin myös tapahtumien välillä!

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 08.50

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024