Ajankohtaista

Urheiluakatemia Tavastialle ja Lasten Liikunnan Tuelle avustukset Hauhon Säästöpankkisäätiöltä

6.8.2024

Avustussummilla tuetaan Hämeenlinnan seudun lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia ja nuorille urheilijoille suunnattua asiantuntijatoimintaa.

Hauhon Säästöpankkisäätiön tehtävänä on tukea muun muassa Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueen elinvoimaisuutta, hyvinvointia, taloudellista kehitystä ja koulutusta. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan antamalla avustuksia ja apurahoja tavoitteidensa mukaisiin toimintoihin ja hankkeisiin.

Tänä vuonna säätiö myönsi muiden kohteiden ohella avustukset Urheiluakatemia Tavastialle ja Lasten Liikunnan Tuelle. Avustussummat tullaan käyttämään Hämeenlinnan seudun lasten ja nuorten liikuntaharrastusten ja nuorten urheilijoiden tukemiseen.

Urheiluakatemian asiantuntijatoiminta kehittyy

Urheiluakatemia Tavastia sai Hauhon Säästöpankkisäätiöltä 15 000 euron avustuksen asiantuntijatoiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen.  Avustus tullaan kohdentamaan erityisesti valintavaiheen (yläkoulut ja toinen aste) urheilijoiden ja valmentajien päivittäisvalmennuksen tukemiseen seuraavan kolmen lukuvuoden aikana.

Osana urheiluakatemian moniammatillista tiimiä työskentelevät mm. psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, fysioterapian ja ravitsemuksen sekä kaksoisuraohjauksen asiantuntijat. Nuoremmilla urheilijoilla asiantuntijatoiminta keskittyy pääasiassa valmentajien osaamisen tukemiseen sekä urheilijoiden ryhmäkohtaamisiin. Asiantuntijatukea hyödynnetään myös yksilöllisessä ohjauksessa, kun nuoret urheilijat kehittyvät ja suuntaavat tavoitteensa kohti huippu-urheilijan uraa. Saadulla avustuksella voidaankin merkittävästi tukea Hämeenlinnan seudun nuorten urheilijoiden ja heidän valmentajiensa kokonaisvaltaista kehittymistä.

Liikuntamobiili tuo liikunnan ilon lasten ja nuorten lähelle

Lasten Liikunnan Tuelle myönnettiin puolestaan 13 500 euron avustus. Avustuksella halutaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja liikunnallisen elämäntavan syntyä ja ylläpitoa sekä mahdollistaa liikunnan harrastaminen kesällä koulujen ja mahdollisten harrastusten loma-aikaan. Avustussumma käytetään liikuntamobiilitoimintaan, joka tuo liikunnan ilon lasten ja nuorten lähelle.

Liikuntamobiili kiertää kesällä 2025 Hämeenlinnan seudulla liikuttamassa lapsia ja nuoria heidän lähiliikuntapaikoillaan kuten kouluilla, puistoissa ja ulkoilualueilla. Helposti saavutettava, matalan kynnyksen liikuntatoiminta on maksutonta ja tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua ja kokeilla eri liikuntalajeja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella yhdessä muiden lasten ja nuorten kanssa. Toiminnan tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan myös omatoimisesti. Lisäksi toiminta tarjoaa turvallisen sosiaalisen ympäristön ja aktivoi kesäistä arkea.

Tutustu Urheiluakatemia Tavastiaan: Urheiluakatemia Tavastia

Tutustu Lasten Liikunnan Tuen toimintaan: Lasten Liikunnan Tuki

Sivua päivitetty 6.8.2024 kello 12.33

Uusimmat uutiset

Urheiluakatemia Tavastialle ja Lasten Liikunnan Tuelle avustukset Hauhon Säästöpankkisäätiöltä

Avustussummilla tuetaan Hämeenlinnan seudun lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia ja nuorille urheilijoille suunnattua asiantuntijatoimintaa. Hauhon Säästöpankkisäätiön tehtävänä on tukea muun muassa […]

Lue lisää

6.8.2024

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024