Uncategorized

Tavastia ja Varalan Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen liikunta-alan koulutuksen järjestämisestä Hämeenlinnassa

4.10.2024

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Varalan Urheiluopisto strategiseen liikunta-alan koulutusyhteistyöhön – osapuolet ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen liikunta-alan koulutuksen järjestämisestä Hämeenlinnassa.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Varalan Urheiluopisto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vastata valtakunnalliseen haasteeseen liikkumisen lisäämisestä sekä Kanta-Hämeen työvoimatarpeeseen liikunnan alalla. Sopimuksen myötä osapuolet sitoutuvat järjestämään laadukasta liikunta-alan ammatillista koulutusta Hämeenlinnassa.

Sopimuksen tarkoituksena on parantaa liikunnan ja hyvinvoinnin koulutusmahdollisuuksia Suomessa. Tavoitteena on pitkäkestoinen monivuotinen yhteistyö ja alueellisen liikunta-alan työelämän tarpeisiin vastaava laadukas liikunta-alan koulutus.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Varalan yhteistyö mahdollistaa molempia osapuolia, niiden opiskelijoita ja paikallista työmarkkinaa hyödyttävän kilpailukykyisen liikunta-alan ammatillisen koulutuksen kokonaisuuden Hämeenlinnassa. Yhteistyö koskee kaikkia liikunta-alan ammatillisia tutkintoja, joiden järjestämiseen Varalalla on koulutuksen järjestämislupa.

Kaksi tutkintoa käynnistyy

Yhteistyön myötä Hämeenlinnassa käynnistetään marraskuussa 2024 liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, liikunnan osaamisalan opinnot (LAT). Osapuolet sitoutuvat etenemään valmistelevissa toimenpiteissä myös liikunnanohjauksen perustutkinnon (LPT) käynnistämiseksi Hämeenlinnassa syksyllä 2026. Koulutukset suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisen työelämän kanssa.

LAT-koulutus soveltuu liikunta-alan ammattilaisille tai alalle pyrkiville sekä heille, jotka käyttävät liikuntaa oppimisen välineenä esimerkiksi päiväkodissa, iltapäiväkerhossa tai koulussa. Tutkinnon suorittaminen ei edellytä varsinaisesti aiempia opintoja, mutta ammattitutkintojen perusteissa ammattitaitovaatimukset on määritelty tasollisesti siten, että henkilö, jolla on alan perustiedot ja -taidot sekä täydentäviä ja syventäviä opintoja, pystyy suoriutumaan tutkinnosta.

Tutkinnon suorittanut työskentelee liikunnan suunnittelu- ja ohjaustehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Liikunnan ammattitutkinnon suorittaneen työn tavoitteena on kannustaa ihmisiä liikunnalliseen elämäntapaan ja edistää toiminnallaan terveyden kannalta riittävän päivittäisen fyysisen aktiivisuuden toteutumista. Tutkinnon suorittanut korostaa työssään liikunnan vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn ja terveyteen sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Tutkintonimike on liikuntaneuvoja (AT).

– On hienoa, että saamme aloittaa yhteistyön Tavastian kanssa. Strategiamme mukaisesti haluamme olla vaikuttava osaajien tekijä myös Kanta-Hämeessä, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

– Yhteistyöllä tuomme Varalan Urheiluopiston korkeatasoisen liikunta-alan osaamisen Tavastian opiskelijoiden käyttöön. Pystymme lisäämään niin ammatillisen koulutuksen kuin alueellamme toimivien urheiluseurojen vetovoimaisuutta merkittävästi, toteaa Koulutuskuntayhtymä Tavastian johtaja Jouni Haajanen.

– Yhteistyö Varalan Urheiluopiston kanssa on Tavastialle merkittävä lisä. Uskon liikunta-alan vetovoimaan ja opiskelijoiden kiinnostukseen koulutusta kohtaan, kertoo Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala.

– Haluamme olla rakentamassa tulevaisuutta, jossa jokainen voi nauttia liikkumisesta tai urheilusta, saavuttaa tavoitteensa ja voida hyvin. Yhteistyö Tavastian kanssa mahdollistaa visiomme toteuttamisen ja koulutuksemme tarjonnan yhä laajemmin. Odotamme yhteistyön käynnistymistä innolla, kertoo Varalan Urheiluopiston rehtori Marjaana Eskelinen.

Koulutukseen haetaan Varalan Urheiluopiston kautta.

Marraskuussa 2024 alkavasta liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, liikunnan osaamisalan opinnot (LAT) -koulutuksesta voit ottaa suoraan yhteyttä:
Juha Liedes
puh. 0400 744 840
juha.liedes@kktavastia.fi

Sivua päivitetty 4.10.2024 kello 12.04

Uusimmat uutiset

Selvitystyö ehdottaa Hämeen ammatti-instituutille (HAMI) yhdistymistä Koulutuskuntayhtymä Tavastian kanssa

Hämeen ammatti-instituutin eli HAMIn tulevaisuutta koskeva raportti ehdottaa ratkaisuja, joilla sen toimintaa pystytään tulevaisuudessa kehittämään parhaalla mahdollisella tavalla. Selvitys ehdottaa […]

Lue lisää

10.10.2024

Tavastia ja Varalan Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen liikunta-alan koulutuksen järjestämisestä Hämeenlinnassa

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Varalan Urheiluopisto strategiseen liikunta-alan koulutusyhteistyöhön – osapuolet ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen liikunta-alan koulutuksen järjestämisestä Hämeenlinnassa. Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja […]

Lue lisää

4.10.2024

Urheiluakatemia tarjoaa yksilöllistä asiantuntijatukea kärkiurheilijoille

Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa syksystä 2024 eteenpäin lisäetuja kärkiurheilijoille, jotka opiskelevat II asteen yhteistyöoppilaitoksissa (Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia) tai […]

Lue lisää

13.9.2024