Ajankohtaista

Tavastia Goes Business -kilpailussa kehitettiin tapahtumaideoita Hämeenlinnan torille

6.9.2024

Perinteinen yrittäjän päivän kilpailu käytiin tänä vuonna Wetterhoffilla. Kilpailuun osallistui tänä vuonna joukkueita Ammattiopisto Tavastiasta ja Hämeenlinnan lyseon lukiosta.

Viisi nuorta seisomassa rivissä ja esittelemässä kunniakirjoja, joissa lukee "paras idea".

Yrittäjän päivä alkoi Hämeenlinnassa Hämeenlinnan Yrittäjien järjestämällä lipunnostolla. Lipunnostoa oli perinteiseen tapaan saapunut seuraamaan Tavastian väkeä, sillä lipunnosto käynnisti perinteisen Tavastia Goes Business -kilpailupäivän.

Tänä vuonna opiskelijoiden tehtävänä oli keksiä ja suunnitella hyvinvointitapahtuma Hämeenlinnan torille. Joukkueiden ideoissa korostuivat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tuottaminen ja alueen toimijoiden hyödyntäminen. Lyhyestä kilpailuajasta huolimatta opiskelijat ehtivät suunnitella tapahtumiinsa paljon ohjelmaa sekä pohtia rahoitus- ja markkinointiasioita.

Kilpailun tuomareina toimivat Hämeenlinnan Kaupunkikeskustan toiminnanjohtaja Sari Räsänen, Wellbeing Superstarsin toimitusjohtaja Antti Luukkanen sekä yrittäjä ja tapahtumatuottaja Enni Laukkanen. Asiantunteva tuomaristo arvioi kilpailijoiden ideat ja karsi niistä lopulta jatkoon neljä parasta. Tämän jälkeen nämä neljä joukkuetta pääsivät esittelemään ideansa yleisölle pitchaustyyliin. Tuomaristo kehui erityisesti nuorten luovuutta sekä kykyä huomioida eri osa-alueet tapahtuman suunnittelussa.

Kolme aikuista seisomassa yleisön edessä puhujakorokkeella.
Tuomaristo oli vaikean paikan edessä, sillä nuorten ideoissa oli paljon potentiaalia.

Esitysten jälkeen tuomaristo kokoontui vielä päättämään voittajan. Voittajaksi julistettiin lopulta Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjan opiskelijoista koostunut joukkue, johon kuuluivat Adam El Awad, Eevi Jaakkola, Milo Rantanen, Fanni van der Steen ja Meri-Tuuli Uusimäki.  

Voittajajoukkueen ideana oli järjestää Hämeenlinnan torilla kaamosmasennusta torjuva yhteisöllinen talvitapahtuma. Viikonlopun mittainen tapahtuma oli suunnattu kaikenikäisille, ja eri ikäluokat oli huomioitu tapahtuman ohjelmistossa. Tapahtuma sisälsi eri yritysten ja toimijoiden kojuja, ja myös musiikki oli suuressa roolissa, sillä tapahtuman tarkoituksena oli tarjota pienille paikallisille artisteille mahdollisuus esiintyä jokaisena tapahtumapäivänä. Kilpailijat olivat kiinnittäneet huomiota myös tapahtuman visuaaliseen puoleen – tapahtumapaikka oli tarkoitus koristella visuaalisilla koristeilla, joita kävijät voisivat ihailla tapahtuman lomassa.

Voittajajoukkue sai ideastaan rahapalkinnon ja paras idea -tunnustuksen. Kaikki osallistujat saivat myös palkinnoksi elokuvaliput ja diplomit. Päivän päätteeksi Wetterhoffilla järjestettiin cocktail-tilaisuus, jossa kilpailijoille ja muille kilpailupäivään osallistuneille tarjottiin kuohuvaa ja pientä purtavaa.

Kilpailun päätteeksi järjestettiin cocktail-tilaisuus.

Sivua päivitetty 6.9.2024 kello 09.15

Uusimmat uutiset

Urheiluakatemia tarjoaa yksilöllistä asiantuntijatukea kärkiurheilijoille

Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa syksystä 2024 eteenpäin lisäetuja kärkiurheilijoille, jotka opiskelevat II asteen yhteistyöoppilaitoksissa (Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia) tai […]

Lue lisää

13.9.2024

Tavastia Goes Business -kilpailussa kehitettiin tapahtumaideoita Hämeenlinnan torille

Perinteinen yrittäjän päivän kilpailu käytiin tänä vuonna Wetterhoffilla. Kilpailuun osallistui tänä vuonna joukkueita Ammattiopisto Tavastiasta ja Hämeenlinnan lyseon lukiosta. Yrittäjän […]

Lue lisää

6.9.2024

Tavastiassa arvostetaan osaamisen kehittämistä

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä työntekijän osaaminen vaatii päivitystä koko työuran ajan. Tavastiassa henkilökuntaa kannustetaankin kehittämään osaamistaan. Tavastian henkilöstölle järjestetään säännöllisesti yhteisiä […]

Lue lisää

3.9.2024