Torstaina 12.4 kahvila-ravintola Punaportti täyttyi iloisesta puheensorinasta ja hymyilevistä kasvoista. Matkalla kasvuun -hankkeen yksi osa, uudistunut ja salonkikelpoinen Häme-menu, tuotiin julki ja ensimmäisille suille maistettavaksi. Tilaisuudessa olivat paikalla maistelijoiden lisäksi ruokayhteistyötä johtava keittiömestari Kim Palhus Tarinapata Oy:stä, Rengon Pitopalvelu Oy, Iloranta Oy, Tunnelmakartanot, Pirteeks ja Ammattiopisto Tavastia. Hankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta iloitsi onnistuneesta yhteistyöstä toimijoiden kanssa.
Koko hankkeessa on luotu uusia luonto-, ruoka-, kulttuuri- ja hyvinvointituotteita ja uudistettu palveluita. Palhus linjasi, että ruokateema on haluttu ottaa vakavasti yrittäen tehdä siitä jatkumoa suomi100-vuodelle. Menun tarkoituksena on hänen mukaansa tuoda iloa pöytään käyttäen paikallisia ja tuoreita raaka-aineita.
Menun alkuruuissa ilahdutti erityisen paljon kylmäsavustettu hauki sekä munajuusto raparperihillokkeen kera. Pääruuissa oli vaihtoehtoja niin kasvissyöjille kuin lihasta pitäville: muun muassa peuranpaistia, härkäpapuhauduketta unohtamatta perinteistä pottulooraa. Jälkiruokana oli kirjaimellisesti suussa sulavaa mustikka-talkkunajäädykettä. Koko menu on nähtävissä kuvissa.
Menu on kokonaisuutena maistuva ja tuo esille hämäläiset maut, mikä onkin hienoa. Menua kannattaa kyllä mennä maistamaan heti kun se on saatavissa Hämeen ravintoloissa.
Matkalla kasvuun -hanke on maaseudulla toimivien matkailualan yritysten ja matkailusidonnaisten toimijoiden yhteistyöhanke Kanta-Hämeessä. Hankkeen tarkoituksena on edistää kohderyhmien toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista oman alan sekä toimialat ylittävien yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa.
Lisätietoja hankkeesta löydät hankkeen sivuilta.
Teksti ja kuvat: Laura Körkkö, viestinnän harjoittelija Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Sivua päivitetty 13.4.2018 kello 13.25