Urheiluakatemia Tavastia

Urheiluakatemia tarjoaa yksilöllistä asiantuntijatukea kärkiurheilijoille

13.9.2024

Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa syksystä 2024 eteenpäin lisäetuja kärkiurheilijoille, jotka opiskelevat II asteen yhteistyöoppilaitoksissa (Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia) tai Hämeen ammattikorkeakoulussa. Asiantuntijatoiminnan kehittämisen mahdollistaa Hauhon Säästöpankkisäätiöltä saatu avustus. Tavoitteena on moniammatillisella yhteistyöllä tukea urheilijoita, jotka tavoittelevat kansallista huippua, kansainvälistä menestystä tai ammattilaisuutta lajissaan.

Kärkiurheilijoiksi valitut opiskelijat saavat urheiluakatemian urheilijakortin, joka oikeuttaa lukuvuonna 2024–25 seuraaviin:

  • Hämeenlinnan uimahallin allasosaston ja kuntosalin maksuton käyttö (ei kuntosalin varatuilla ryhmävuoroilla)
  • Asiantuntijatuki
    • psyykkisen valmennuksen yksilötapaamiset, 60 min (psyykkinen valmentaja Ann-Mari Nordenswan)
    • ravitsemusterapeutin yksilöllinen ohjaus, etävastaanotto 45 min (ravitsemusterapeutti Miika Wynne-Ellis)
    • urheilijan terveystarkastus Urheilu Mehiläisessä > tarvittaessa fysioterapeutin jatkotoimenpiteet
    • Asiantuntijatoiminnan erityistukea jaetaan vuosittain resurssien mukaan. Lähtökohtaisesti ensimmäinen asiantuntijatapaaminen on kärkiurheilijalle maksuton ja seuraavista peritään omavastuuhinta. Tuki pyritään kuitenkin räätälöimään jokaisen kärkiurheilijan henkilökohtaisten tavoitteiden ja tarpeiden mukaan asiantuntijoita ja valmennusta konsultoiden.
  • Lisäksi urheiluakatemia etsii uusia yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat akatemiaurheilijoille suunnattuja tuotteita tai palveluita alennettuun hintaan. Näistä tiedotamme myöhemmin erikseen.

Kärkiurheilijaksi valinta edellyttää, että urheilija

  • on joukkuelajeissa ikäluokkansa maajoukkuetasoa
  • on yksilölajeissa ikäluokkansa maajoukkue- / arvokisaedustaja tai vähintään SM-mitalisti (lajin kansallinen ja kv. taso huomioiden)
  • hakeutuu itse urheiluakatemian kärkiurheilijaksi. Hakeutuminen tapahtuu tästä linkistä tai oheisella QR-koodilla pe 4.10.2024 mennessä.

Valinnat kärkiurheilijaksi tekee urheiluakatemian ohjausryhmä urheiluakatemian koordinaattorin esityksestä.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Hakala

Koordinaattori, Urheiluakatemia Tavastia

p. 050 596 9901

olli-pekka.hakala@kktavastia.fi                 

Sivua päivitetty 13.9.2024 kello 11.08

Uusimmat uutiset

Urheiluakatemia tarjoaa yksilöllistä asiantuntijatukea kärkiurheilijoille

Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa syksystä 2024 eteenpäin lisäetuja kärkiurheilijoille, jotka opiskelevat II asteen yhteistyöoppilaitoksissa (Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia) tai […]

Lue lisää

13.9.2024

Tavastia Goes Business -kilpailussa kehitettiin tapahtumaideoita Hämeenlinnan torille

Perinteinen yrittäjän päivän kilpailu käytiin tänä vuonna Wetterhoffilla. Kilpailuun osallistui tänä vuonna joukkueita Ammattiopisto Tavastiasta ja Hämeenlinnan lyseon lukiosta. Yrittäjän […]

Lue lisää

6.9.2024

Tavastiassa arvostetaan osaamisen kehittämistä

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä työntekijän osaaminen vaatii päivitystä koko työuran ajan. Tavastiassa henkilökuntaa kannustetaankin kehittämään osaamistaan. Tavastian henkilöstölle järjestetään säännöllisesti yhteisiä […]

Lue lisää

3.9.2024