Ajankohtaista

Tavastiassa arvostetaan osaamisen kehittämistä

3.9.2024

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä työntekijän osaaminen vaatii päivitystä koko työuran ajan. Tavastiassa henkilökuntaa kannustetaankin kehittämään osaamistaan.

Neljä henkilöä istuutuneena pyöreän pöydän ääreen. Takana näkyy näyttö, jossa lukee "Työhyvinvointikorttikoulutus - parempi työ".

Tavastian henkilöstölle järjestetään säännöllisesti yhteisiä tai yksikkökohtaisia koulutuksia eri aihealueista. Koulutuksia ideoidaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, jotta työntekijöiden osaaminen pysyy ajan tasalla. Työntekijöitä ja tiimejä kannustetaan kouluttautumaan myös muilla tavoin ja kehittämään osaamistaan.

Ammattiopisto Tavastian rakennus-, talotekniikka- ja kiinteistöpalvelualojen henkilökunta otti askeleen eteenpäin osallistumalla yhdessä työhyvinvointikorttikoulutukseen. Koulutus antaa konkreettisia keinoja työhyvinvoinnin kehittämiseen, vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä tiivistää yhteistyötä.

– On tärkeää, että kehitämme niitä asioita, joilla tuemme itseä ja muita onnistumaan työssään, sanoo alojen koulutuspäällikkö Tero Tuominen.

Vaikka työyhteisössä ei olisikaan erityisiä riskitekijöitä, on työhyvinvoinnista keskusteleminen silti tärkeää. Avoin vuoropuhelu työyhteisön kesken mahdollistaa sen, että mahdollisiin ongelmiin puututaan varhaisessa vaiheessa ja niihin löydetään sopiva ratkaisu.

Koulutuksessa käsiteltiin myös johtamisen kehittämistä. Hyvä johtaminen on avainasemassa työhyvinvoinnin ylläpitämisessä ja parantamisessa. Johtajien rooli on tukea työntekijöitä, luoda avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri sekä tarjota mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen.

– Haluamme kehittää myös työhyvinvointia tukevaa johtamista. Työhyvinvointi on yhteinen asia, ja siksi haluamme panostaa kaikkien osaamiseen, Tuominen jatkaa.

Sivua päivitetty 3.9.2024 kello 10.23

Uusimmat uutiset

Urheiluakatemia tarjoaa yksilöllistä asiantuntijatukea kärkiurheilijoille

Urheiluakatemia Tavastia tarjoaa syksystä 2024 eteenpäin lisäetuja kärkiurheilijoille, jotka opiskelevat II asteen yhteistyöoppilaitoksissa (Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia) tai […]

Lue lisää

13.9.2024

Tavastia Goes Business -kilpailussa kehitettiin tapahtumaideoita Hämeenlinnan torille

Perinteinen yrittäjän päivän kilpailu käytiin tänä vuonna Wetterhoffilla. Kilpailuun osallistui tänä vuonna joukkueita Ammattiopisto Tavastiasta ja Hämeenlinnan lyseon lukiosta. Yrittäjän […]

Lue lisää

6.9.2024

Tavastiassa arvostetaan osaamisen kehittämistä

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä työntekijän osaaminen vaatii päivitystä koko työuran ajan. Tavastiassa henkilökuntaa kannustetaankin kehittämään osaamistaan. Tavastian henkilöstölle järjestetään säännöllisesti yhteisiä […]

Lue lisää

3.9.2024