Hämeen malli – vaikuttavuutta työ- ja koulutuskokeiluihin
Hankkeen toteuttamistarve nousee Hämeen alueella pitkään jatkuneesta vaikeasta työttömyystilanteesta, mutta samaan aikaan alueella esiintyy myös työvoimapulaa. Hankkeen avulla pyritään ratkaisemaan työttömyyden haastetta ja toisaalta lisätään työvoiman saatavuutta.
Kehittämis- ja pilotointityössä uudelleen muotoillaan työ- ja koulutuskokeiluprosesseja selkiyttämällä työnantajan, työkokeilijan ja työyhteisön jäsenten roolia prosessissa. Pilotoidaan mentorointimallia ja kehitetään työkokeiluista viestimistä uudella, ennakkoluulottomalla tavalla. Myös työ- ja koulutuskokeilujen roolia ja toimivuutta (TE-palvelut 2024 uudistusta) varten päästään asemoimaan.
Hankkeen välillistä kohderyhmää ovat työkokeilupaikkoja tarjoavat yritykset ja kolmannen sektorin toimijat, joille työ- ja koulutuskokeilujen yhteiskehittämisprosessi mahdollistaa uudella tavalla hyödyntää kokeiluja rekrytoinnin välineenä ja ratkaista työvoimapulaa. Työ- ja koulutuskokeiluja toteuttavat organisaatiot saavat lisäosaamista kokeilujen hyödyntämiseen osaamispääosan lisäämisessä ja hiljaisen tiedon siirtämisessä kokeneemmilta työntekijöiltä uusille, potentiaalisille alan osaajille (mentorointimalli).
Tavastian painopisteenä hankkeen asiakasryhmistä ovat oppilaitoksesta valmistuvat sekä 50+ -ikäiset henkilöt.
Lahden Diakoniasäätiö sr (koordinoiva organisaatio)
Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Hyria koulutus Oy
Avain-säätiö sr
Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Euroopan unionin osarahoittama
Sivua päivitetty 26.3.2024 kello 12.37